0
0
0
 

Корисно знати

29.04.2024
Вибір точила для ножів: на що звернути увагу, щоб не промахнутися
Вибір точила для ножів: на що звернути увагу, щоб не промахнутися

Ніж – невід'ємний інструмент у кожному господарстві. Однак мало просто мати його під рукою, адже важливо регулярно перевіряти якість та гостроту леза. Коли воно стає тупим і потребує доведення, можна усунути цю проблему самостійно в домашніх умовах. ..

29.04.2024
Мистецтво точного леза: повне керівництво з використання точилки для ножів
Мистецтво точного леза: повне керівництво з використання точилки для ножів

Вибираючи інвентар для нарізування продуктів на домашній або професійній кухні, мало хто одразу приділяє увагу та придбання інструментів для його виправлення. А виробники даних пристроїв пропонують різні способи повернення гостроти лезу, що затупилос..

29.04.2024
Майстерність використання мусата: кругла точилка, яка змінить ваше уявлення про гостроту
Майстерність використання мусата: кругла точилка, яка змінить ваше уявлення про гостроту

Мусат – найдавніший інструмент для виправлення кухонних ножів. З його допомогою можна в кілька рухів повернути лезу гостроту. Однак необхідно попередньо зрозуміти, як правильно точити ножі круглою точилкою, щоб досягти бажаного результату і при цьому..

29.04.2024
Електрична точилка для ножів: перетворюємо звичайне точіння на мистецтво
Електрична точилка для ножів: перетворюємо звичайне точіння на мистецтво

Сучасні технології дозволяють забезпечити максимально комфортні умови для приготування їжі вдома та на професійних кухнях. Різноманітні ножі з дуже гострим лезом – один з таких пристроїв. Однак згодом вони тупіють і потребують доведення. Її можна вик..

29.04.2024
Як правильно точити ножі? Відкриваємо секрети ручної точила
Як правильно точити ножі? Відкриваємо секрети ручної точила

Якість приготування їжі певною мірою залежить від того, чи вдалося правильно заточити ніж за допомогою ручної точилки. Адже при недотриманні технології можна не тільки не досягти бажаного результату, а й зіпсувати лезо. Тому слід попередньо ознайомит..

04.05.2020
Штопори ARCOS: який вибрати?
Штопори ARCOS: який вибрати?

Аксесуари для вина з'явилися в Arcos лише кілька років тому, але до справи компанії підійшли з усією відповідальністю. Як і для ножів, для штопорів беруть міцні сплави, з яких роблять робочі деталі та частини корпусу...

15.04.2020
Оснащуємо кухню мрії: найкорисніші аксесуари
Оснащуємо кухню мрії: найкорисніші аксесуари

У квартирі прийнято починати з інтер'єру: планування, оздоблення, меблі, і вже потім переходити до освітлення, штор та декоративних деталей. Так само і на кухні: починати заведено з ножів, а вже потім обзаводиться іншими аксесуарами...

19.02.2020
Ножі ARCOS  для будинку і ресторану
Ножі ARCOS для будинку і ресторану

Arcos робить різні ножі: для шеф-кухарів і тих, хто готує удома, дорогі і бюджетні, кухонні і столові - для сервіровки. Щоб вам було простіше, ми вирішили пройтися по головних серіях і розповісти, як і з чого вони зроблені...

19.04.2019
Справа тонка: все про Карпаччо
Справа тонка: все про Карпаччо

Карпаччо - закуска, італійська за походженням і за духом: тут все просто і легко, з кількома акцентами у смаку...

20.09.2018
Прокатні ножі ARCOS: у чому особливості?
Прокатні ножі ARCOS: у чому особливості?

Прокатні ножі – це ті, що роблять із листової сталі. Вони виходять легше і дешевше за ковані, тому що простіше у виробництві і випускаються великими тиражами. Але це – не всі їхні особливості...

19.06.2018
Японські ножі: від самурайських мечів до кухонної класики
Японські ножі: від самурайських мечів до кухонної класики

Японські кухонні ножі не схожі на європейські. У них — бойове минуло: їхніми попередниками були самурайські мечі з Середніх віків...

09.02.2018
Найкращий матеріал для кухонного ножа: сталь чи кераміка?
Найкращий матеріал для кухонного ножа: сталь чи кераміка?

Одне з найпопулярніших питань про кухню – це вибір ножа. Давайте розберемося, який краще, оцінивши переваги та недоліки кожного з них...

28.11.2017
Як правильно обробляти м'ясо
Як правильно обробляти м'ясо

Незалежно від того, доведеться різати м'ясо яловиче або свиняче, слід знати ряд загальних правил...

24.07.2017
Кухонні ножі для хліба
Кухонні ножі для хліба

Досвідчені господарки знають, як не просто розрізати м'який, теплий хліб. Звичайний ніж його прийме і деформує, розламає поверхню скоринки. Але ми розповімо вам, на що звертати увагу при виборі ножа для хліба...

23.03.2017
Зробити ідеальне філе – не проблема
Зробити ідеальне філе – не проблема

Філейник - це ніж з довгим і вузьким лезом, яке іноді гнеться. Таким найпростіше зняти рівний шматок філе зі шкіри лосося або курки з цілої тушки. Такий ніж потрібний тим, хто часто нарізає філе для закусок, бутербродів, салатів...

19.09.2016
Як обробити на філе круглу рибу
Як обробити на філе круглу рибу

Сьогодні вам розповімо, як правильно обробити на філе рибу. Але перед цим потрібно вибрати правильний ніж...

25.03.2016
Починаємо з азів: техніка нарізки від шефів
Починаємо з азів: техніка нарізки від шефів

Коли дитина вчиться читати, вона починає з літер та звуків. Так і з тими, хто навчається готувати: тут є базові навички, з яких починали усі кулінарні гуру. Сьогодні поговоримо про те, як різати правильно та швидко. Зрозуміло, спочатку потрібно вибра..

18.08.2014
Способи нарізки продуктів: основні поняття, терміни та техніки
Способи нарізки продуктів: основні поняття, терміни та техніки

Якщо ви заглянете в практично будь-який довідник для кухарів-початківців, величезний розділ буде присвячений саме нарізці...

27.01.2014
Як правильно точити ніж
Як правильно точити ніж

Захищайте пальці..

27.11.2013
Кухонні ножі. З чого складається ніж?
Кухонні ножі. З чого складається ніж?

Конструктивно практично будь-який ніж складається з леза та рукояті. Розглянемо, наприклад, докладніше складові частини класичного кухонного ножа...

26.11.2013
Види мусатів
Види мусатів

Мусати - це спеціальні точильні інструменти для редагування та відновлення початкової геометрії ріжучої кромки ножа. В даний час існує кілька основних видів мусатів - сталевий, керамічний та з алмазним напиленням...

10.09.2013
Технології і матеріали, використовувані для виробництва кухонних ножів Arcos
Технології і матеріали, використовувані для виробництва кухонних ножів Arcos

Для виробництва ножів відбирається сталь високої якості, збагачена Азотом(NITRUM®) до якої додаються молібден і ванадій, для надання стали твердості і міцності...

10.09.2013
Догляд за ножами Аркос
Догляд за ножами Аркос

Мийте ножі відразу після використання. Уникайте тривалого зіткнення ножів із залишками їжі; Не використайте соду, чистячі засоби містять хлор або хлориди, оскільки вони викликають корозію стали і "з'їдають" первинний блиск;..

09.09.2013
Чому шеф-кухарі вибирають ножі Arcos?
Чому шеф-кухарі вибирають ножі Arcos?

Чому саме бренд Arcos став синонімом якості ножів як для професійних кухарів, так і для багатьох хазяйок? Як правильно доглядати за хорошими ножами? І на чому, врешті-решт, зупинити свій вибір? На ці і багато інших питань спеціально для наших читачів..